deální kuchyně znamená pro každého něco jiného. Jsem různí lidé s různým vkusem, různými preferencemi, různými možnostmi. Každý máme jiný prostor pro kuchyni a jiný rozpočet. Přesto mají kuchyně spokojených majitelů 3 věci společné:
1. Jsou navržené systémem „zevnitř ven“.
Výchozím bodem návrhu jsou potřeby a touhy jejího uživatele. Od toho je potom odvozeno prostorové řešení.
2. Jsou navržené pro snadný úklid.
S ideální kuchyní sousedí úklidová a skladovací místnost. Úložné prosotory v kuchyni plníme na max.70% jejich objemu, zbylých 30% je rezerva pro rychlý úklid.
3. Mají správnou výšku pracovní desky
Dlouhodobě udržovaná špatná pracovní pozice způsobuje akutní a následně i trvalé bolesti zad. Pokud se v kuchyni střídá více lidí s rozdílnou výškou, ideálním řešením je elektricky výškově nastavitelná pracovní plocha.